Detailpagina: Fruitcorso Tiel

Fruitcorso Tiel

Hoofdrubriek : Tentoonstellingen
Subrubriek : Overig
Locatie : Tiel, Binnenstad Tiel
Datum : 06-09-2008 t/m 15-09-2008
Entreeprijs : Vanaf € 0,-  Meer prijzen
Wat is het Fruitcorso?
Op 13, 14 en 15 september wordt het 48e Fruitcorso gehouden: een uniek evenement waarbij groente, fruit en zaden worden gebruikt om prachtige kunststukken te maken. Het Fruitcorso trekt jaarlijks ongeveer 180.000 bezoekers en behoort hiermee tot de grote evenementen in Nederland. Naast het bevorderen van het toerisme in het Rivierengebied heeft het Corso een belangrijke culturele en sociale functie.

Corsowagens
Veel dorpen en steden uit het Rivierenland werken maandenlang om met een mooie praalwagen helemaal gemaakt van groente en fruit in de stoet mee te kunnen rijden. Op de tweede zaterdag in september is de optocht van alle wagens. Dit jaar rijden 16 praalwagens mee.
Fruitmozaïeken
De wagens komen tweemaal langs over het parcours. Bij de tweede ronde worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De wagens worden beoordeeld door een vak- en een publieksjury. De wagen met de meeste punten ontvangt het Lof van de jury, wat voor de wagenbouwers een grote eer is. Alle wagens worden na afloop nog een paar dagen tentoongesteld in de evenementenhal in Tiel.

Tijdens het corso worden er langs de stadsgracht in Tiel ongeveer 25 fruitmozaïeken gelegd. Het leggen van deze mozaïeken is 41 jaar geleden begonnen om nog iets te kunnen doen met de restanten van het fruit van de wagens. Inmiddels is ook dit onderdeel uitgegroeid tot een fantastische en unieke attractie.
 Locatie

Binnenstad Tiel
 Website
Het weer in Tiel
vr 28 11
5
8
o
2-3
za 29 11
0
4
ono
2-3
zo 30 11
-1
4
ono
2-3
Terug naar het overzicht
Nieuwsbrief
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Stuur deze pagina door
Vertel het door
ADVERTEREN/INLOGGEN CONTACT PERS PRIVACY/DISCLAIMER Evenementen Twitter Pagina Evenementen Facebook Pagina
Akara Webdiensten, ICT-partner in leisure
2007 - 2014 © Real Time Communication B.V.